Merhaba Masterchef adayları, Masterchef yarışması ile ilgili eğitici videolarımız devam ediyor. bugün sizlere mutfak gereçleri hakkında bilgiler vereceğiz. Videoyu dikkatlice izlemenizi, yarışmaya girmeden önce yeniden tekrar etmenizi tavsiye ederiz.
Benmari: Tencereye su koyulur ve üzerine bir kap yerleştirilerek eritme işlemi gerçekleştirilir. Direkt olarak ateşte pişmemesi gereken yiyecekler pişirilir. Üstteki kabın tenceredeki suya değmemesi gerekir yoksa ürün pişer.
Blender: Çırpma, çekme, ezme veya kıyma işlemi gerçekleştiren en önemli mutfak aletlerindendir. Buz kırıcı özellikli olanlarla soğut smoothiler yapılabilir.
Cımbız: Mutfaklarda tabak dekore etmek ve ince işlerde kullanılmak için metalden yapılmış küçük maşadır. Son yıllarda popülerlik kazanmıştır.
Çırpma Teli: Çırpma teli, kek hamuru, yumurta ve diğer malzemeleri çırpıp karıştırmaya yarayan mutfak aletidir. Çoğunlukla birkaç telin bükülüp sap takılmasıyla yapılır. Örnek verecek olursak mayonez tutarken çırpma telini etkin bir biçimde kullanmanız gerekir.
Çırpma kabı: Çırpma işleminin kolayca yapıldığı ve çırpma işi için özel olarak tasarlanmış metal kap veya tencereye verilen isimdir.
Döküm tencere: Demirden yapılan tenceredir. Geç ısınır geç soğur. Et yemekleri gibi zor pişen yemekler bu kapta daha hızlı pişebilir.
Düdüklü tencere: Buhar basıncından yararlanarak yemeği çabuk pişiren tenceredir. Kısa sürede yiyeceklerin pişmesini sağlar. Çok dikkatli kullanılması gerekir.
Havan: İçinde gıda maddelerini dövüp ufalamaya yarayan, tahta, taş, maden veya plastikten yapılan kaptır. Metal, plastik, ahşap ve mermer çeşitleri vardır.
Kasnaklı kalıp: Altı çıkarılıp takılabilir pasta ve kek kalıbıdır. Tabaklama yapılırken yemeğin dekoratif gözükmesi için de kullanılır.
Krema torbası:Genellikle Pastacıların kullandığı, içine krema veya başka bir şey koyup sıkma işine yarayan üçgen torbadır. İçine malzeme doldurulur ve ağzı kesilir. Son yıllarda çok kullanılmaktadır.
Mayonez tenceresi: Yemek ve pastacılık alanında çırpma işlerinde kullanılan derin ve dibi tümsek olan özel çırpma tenceresidir. Masterchehfte olmazsa olmazdır.
Mikser: Bir veya birden çok gıda maddesini birbirine karıştırmak için kullanılan elektrikli çırpıcı, karıştırıcıdır. Özellikle yumurta, krema ya da mayonez çırpmak için kullanılır.
Merdane: Hamur açmakta kullanılan kalın bir oklava çeşididir. Hamur açmakta kullanılan en büyük yardımcıdır.
Pizza taşı: Fırında pişen kabarmış hamurların konulduğu taştır. Pide veya pizzaları kürek yardımıyla önceden ısıtılmış fırının içinde duran pizza taşına koyarsanız gevrek ve pişkin pideleriniz olacaktır. Çok sıcak olduğu için dikkatli kullanılması gerekmektedir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder